Hogyan válasszuk ki a legjobb tornatermi menedzsment szoftvert?

Hogyan válasszuk ki a legjobb tornatermi menedzsment szoftvert?

Függetlenül attól, hogy van egy egészségügyi klubja, személyi edzője vagy oktatója, kétségtelen, hogy a megfelelő tornaterem-kezelő szoftverrel jelentősen javítja vállalkozásának hatékonyságát és ellenőrzését. Az ilyen típusú szoftverek ütemezési találkozókat, edzéstervek létrehozását, az edzőterem vagy az egészségklub tagjainak adatainak gyűjtését és még sok más lehetségeset tehetnek lehetővé.

 

Ebben a cikkben megosztunk Önnel néhány tippet az edzőterem szoftverének kiválasztásához. Íme néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor megnézi a rendelkezésre álló szoftverek különböző típusait:

MIK A SZOFTVER JELLEMZŐI?

 

Az első és legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, hogy milyen típusú funkciók vannak az edzőterem szoftverében, amelyet az edzőterembe fog venni. Ez a legfontosabb tipp, amelyet követni kell, amikor megnézi, hogyan kell kiválasztani az edzőtermi szoftvert. Meg kell győződnie arról, hogy a választott szoftver összes funkciója illeszkedik az életébe.

 

Ha például otthonról dolgozik, vagy sok időt tölt utazással, érdemes lehet olyan programot választani, amely nem igényel sok további hardvert vagy fizikai megjelenését. Ha azonban fizikai irodája van, és sok időt tölt az edzőteremben, érdemes lehet egy olyan programra, amely megkönnyíti az információk megadását és szükség szerinti edzésbe való belépést.

 

KÖNNYŰ ÉS GYORS MEGADNI AZ INFORMÁCIÓKAT?

 

Ezenkívül válassza ki az edzőteremhez illeszkedő szoftvert, gondoljon arra, hogy milyen egyszerű használni. A legjobb programok jól megtervezettek és könnyen megtanulhatók és működtethetőek. Olyan lehetőségeket is kínálniuk kell, amelyek gyorssá és egyszerűvé teszik az információk megadását.

 

Egyes programok például lehetővé teszik a személyes adatok megadását, az edzésterv megadását, majd az edzés ütemezésének létrehozását és az előrehaladás nyomon követését.

 

Azt is meg szeretné fontolni, hogy milyen könnyű navigálni a különböző elérhető programokban. A ma elérhető programok sokkal felhasználóbarátabbak, mint a múltban. Például sok újabb program nagyon könnyen használható a felhasználóbarát felületük miatt. Azt is meg szeretné győződni arról, hogy a program kompatibilis-e a használt operációs rendszerrel.

 

MI A SZOFTVER ÁRA?

Gondoljon arra, hogy mennyibe fog kerülni az edzőterem menedzsment szoftvere. Sok olcsóbb program nagyszerű, de a drágábbak közül néhány túlzás. Mielőtt fizetne egy programért, győződjön meg róla, hogy kitalálja, mennyit hajlandó fizetni. Ha csak most kezdi, nincs szüksége prémium szoftverre.

 

Ha azonban már formában van, vagy javítani kívánja fitnesz üzletágának irányítását, a csúcskategóriás program megvásárlása bölcs befektetés lehet.

 

MENNYIRE SZERETNÉ HASZNÁLNI A PROGRAMOT?

 

Ha csak alkalmi használatra használja a programot, akkor nem lesz szüksége prémium programra. Azonban, ha ön egy komoly tornaterem felhasználó, és azt szeretné, hogy képes legyen több dolgot a számítógépen, mint egyszerűen iratkozzon fel az osztályok, töltse le az információkat, és adja meg edzés tervek, akkor valószínűleg be kell fektetnie az egyik prémium programok. Fontos, hogy gondolkodjon arról, hogy mennyit fog használni a programot, mielőtt eldöntené, hogyan válasszon ki egy programot.

 

Ha csak olyan szoftvert vásárol, amely nem felel meg az üzleti igényének, akkor nagyon káros lenne az Ön és a vállalkozása számára is.

 

MI A HELYZET A KOMPATIBILITÁSSAL?

Néhány újabb programot úgy terveztek, hogy szinte bármilyen operációs rendszerrel kompatibilisek legyenek. Azt gondolhatja, hogy többet kell fizetnie egy olyan programért, amelynek minden platformon működnie kellett, de ez nem igaz. Ha tudja, hogy melyik operációs rendszert használja, könnyen megtalálhatja a kompatibilis programot.

 

Ezenkívül, amikor megtanulja, hogyan válassza ki az edzőtermi szoftvert, meg kell győződnie arról, hogy rendelkezésre áll-e támogatás. Sokan azt feltételezik, hogy megtanulhatják használni ezeket a programokat a kézikönyv olvasásával és a videó megtekintésével, de ez nem így van. Meg kell győződnie arról, hogy van-e módja annak, hogy segítséget kapjon, ha problémái vannak.

 

MIÉRT FONTOS AZ ÜTEMEZÉS ÉS A TALÁLKOZÓ SZOFTVER AZ EDZŐTEREMBEN?

A vállalatoknak be kell fektetni a hatékony munkavállalói ütemezési szoftverbe a munkakörülmények javítása és hatékonyabbá tétele érdekében. Számos olyan funkciót kell figyelembe venni, amelyet figyelembe kell venni az ütemezési program kiválasztásakor.

 

A több találkozó rendezése egy helyre fontos az edzőterem menedzsment szoftverével. Ez lehetővé teszi a forgalom rendezettebb áramlását a be- és kilépési kapukon keresztül. Az a képesség, hogy automatikusan áthelyezzék az embereket a jelenlegi osztályukból a következő órába vagy a napra, szintén segít kiküszöbölni az utolsó pillanatban történő felvétel és a kiesés lehetőségét.

 

A Wellyx tornateremkezelő szoftver fejlett funkciókkal rendelkezik, amelyek magukban foglalják a találkozó állapotának, a befejezési időnek és a felhasználói átkattintásoknak az élő visszajelzését. Az egyes alkalmazottak előrehaladásának egyszerű nyomon követése és megtekintése csökkenti a hiányzó ütemezett képzések vagy osztályok kockázatát.

 

TESTRESZABHATUNK EGY EDZÉST?

 

Egy másik fontos funkció a betanítási idő testreszabásának képessége a tényleges ügyfélütemezés alapján. Ha például egy edzés már be van ütemezve, de néhány nappal korábban nagy esemény lesz, a felhasználó beállíthatja, hogy a következő munkamenetet ugyanarra a dátumra és időpontra ütemezze. Az így kapott ütemterv nemcsak a naptárban jelenik meg, hanem az emberi erőforrások osztálya is felhasználhatja a jövőbeli események és találkozók jobb megszervezésére.

 

Mivel a legtöbb edzőteremnek több alkalmazottja van, nehéz lehet nyomon követni az egyéni alkalmazottak idejét. Wellyx tornaterem menedzsment szoftver testreszabható, hogy automatikusan továbbítja a munkavállaló műszak adatait, hogy az e-mail, mobiltelefon, vagy Blackberry eszköz. A program nyomon követheti az összes bejövő és kimenő e-mailt és feladatot. Testreszabható nézetekkel az alkalmazottak könnyen láthatják, hogy ki melyik üzenetet küldi, mikor rendelték őket egy adott műszakhoz, és hányszor vannak bejelentkezve vagy ki az edzőteremből. A Wellyx lehetővé teszi a menedzser számára, hogy több személyre szabott profilt hozzon létre a különböző típusú alkalmazottak számára, hogy bizonyos alkalmazottak könnyebben nyomon követhessék ütemtervüket.

 

VAN-E RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS AZ EMLÉKEZTETŐ BEÁLLÍTÁSÁHOZ?

A legtöbb tornaterem-kezelő szoftver másik nagyszerű jellemzője az emlékeztetők beállításának képessége. Miután egy alkalmazott online vagy fizikailag bejelentkezett az edzőterembe, a szoftver automatikus e-mailt vagy szöveges üzenetet küldhet a következő alkalommal, amikor edzeni kell. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak nem hagynak ki egy munkamenetet, mivel mindig emlékeztetik őket arra, hogy visszatérjenek az edzőterembe. Ez nemcsak a termelékenység szempontjából jó, hanem pontosabb módja annak biztosítására is, hogy a munkavállalók megjelenjenek a műszakjaikban.

 

KÉPESEK VAGYUNK NYOMON KÖVETNI ÉS NYOMON KÖVETNI A MUNKÁT?

Az időmérés nem az egyetlen szempont az edzőterem menedzsmentjében, hogy az ilyen szoftverek hasznosak lehetnek. Az időkártyák használatával könnyen nyomon követhető az egyéni edzések és a heti célok. Az időkártyák még a készleteket és az ismétléseket, valamint az edzőteremben töltött teljes időt is nyomon követhetik. A könnyű használat miatt sok edzőterem elkezdte használni az ilyen típusú időkövető szoftvert a papíridőkártyák alternatívájaként. Ahelyett, hogy minden alkalommal külön-külön kellene írnia, az időkártya írható a szoftverprogramra, majd kinyomtatható az edzés végén.

 

VAN-E PROBLÉMA A SZOFTVER FÉNYKÉPEZÉSI FUNKCIÓJÁVAL, VAGY SEM?

Az ütemezési szoftver segítségével az edzőterem tulajdonosai részletes információkat is megadhatnak alkalmazottaikról. Mivel az összes részletet a tulajdonos vagy a rendszergazda írja be a rendszerbe, sokkal könnyebbé teszi az alkalmazottak és az edzéstervek közötti problémák vagy következetlenségek kitalálására.

 

Az ilyen programok arra is használhatók, hogy nyomon kövessék az edzőteremben használt összes berendezést, valamint annak jelenlegi állapotát. Wellyx adhat tornaterem tulajdonosok egy ötlet, hogy milyen jól kezelik az edzőteremben, és ha bármilyen felesleges költségeket számítanak fel. Azok számára, akik nagyon fitnesz-központú vállalkozásokat működtetnek, ez a funkció nagyon hasznos lehet, mert nem akarnak pénzt költeni olyan tornaterem-kezelő szoftverre, amely nem hatékony, vagy amely nem tükrözi pontosan azt, amire szükségük van a fitneszközpontjukból.

 

Az edzőterem időkártyái nemcsak az edzőterem tagjai, hanem a tulajdonos számára is fontosak. A Wellyx szoftver sokkal könnyebbé teheti az edzőteremben töltött idő kezelését, és nyomon követheti az összes olyan részletet, amelyet általában egyszerű időkártyákkal figyelmen kívül hagynánk.

 

A rendszer lehetővé teszi az edzőterem tulajdonosai számára, hogy naprakészek legyenek azzal kapcsolatban, hogy milyen jól végzik az edzésprogramokat, és milyen idősávokat használnak. Ily módon az edzőterem tulajdonosai megfelelően ütemezhetik az edzőteremben lévőkét, nyomon követhetik az alkalmazottak és az ügyfelek tevékenységét, és nyomon követhetik, hogy egy adott tag mennyi időt töltött az edzőteremben.